Monica Popescu

ABOUT THE AUTHORS

A absolvit Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, este consilier de dezvoltare personală, este absolventă a Metodei Silva şi a numeroase alte cursuri de dezvoltare personală atât în calitate de participant, cât şi de asistent, are 4 ani de formare în psihodramă, este în curs de formare în Terapia de Cuplu Centrată pe Emoţii şi în metoda „Călătoria”.

Este fascinată de oameni şi lumea lor interioară în general şi de cupluri în mod special. A colecţionat încă din adolescenţă poveşti de iubire care au trecut testul timpului pentru a-şi păstra speranţa că şi ea îşi va găsi perechea potrivită. A intuit, cu mult înainte de a face cursuri de dezvoltare personală şi facultatea de psihologie, că este important să-ţi creezi programe mentale care să te ajute să-ţi materializezi cele mai îndrăzneţe vise. Visul ei cel mai drag şi mai arzător a fost să-şi găsească perechea cu care să „crească” împreună.

Ştie că foarte multe dintre programele mentale din subconştientul colectiv nu sunt benefi ce pentru oamenii care îşi caută partenerul de viaţă potrivit (convingeri de genul că soarta decide dacă vei avea sau nu lângă tine omul potrivit care te poate face fericit/fericită) şi este nevoie de conştientizare şi efort pentru a fi schimbate.

Mesajul ei este că o viaţă de cuplu alături de persoana potrivită este o resursă uriaşă pe care majoritatea oamenilor nu o conştientizează şi nu o apreciază sufi cient. Este convinsă că majoritatea oamenilor, pentru faptul că nu au în jurul lor niciun cuplu cu adevărat fericit, nici măcar nu au speranţă că există așa ceva şi, tocmai de aceea, nu pornesc cu adevărat în căutarea celui/celei care poate contribui major la fericirea lor.

Dovada materială a crezului ei este soţul ei Decebal cu care are de 20 de ani o căsnicie fericită pentru care este foarte recunoscătoare în fi ecare zi. Au doi băieţi (de 18 şi 12 ani). Prietenii lor ştiu deja că ei sunt Ileana Cosânzeana şi Făt-Frumos în lumea reală.

Poveştile de cupluri fericite pe termen lung sunt un izvor nesecat de speranţă şi inspiraţie pentru cei care nu sunt încă pe acest drum. De aceea a cules poveşti adevărate ale unor cupluri reale în cartea „Şi au trăit fericiţi până la adânci bătrâneţi – Ce-ţi trebuie ca să ai o relaţie relaţie plină de iubire pentru tot restul vieţii?”

Grupurile de dezvoltare pentru persoane care îşi caută perechea sunt o altă cale prin care îi poate ajuta pe oameni în această direcţie.

BOOK DESCRIPTION

Majoritatea oamenilor nu cunosc o familie fericită, sau cunosc foarte puţine cupluri mulţumite de relaţia lor. Ei au fost învăţaţi că a fi cu omul potrivit alături depinde de noroc şi, prin urmare, nu este nimic de făcut pentru găsirea partenerului potrivit. Există o credinţă împământenită potrivit căreia este firesc ca relaţia să îşi piardă în timp căldura, pasiunea şi entuziasmul. Acesta este motivul pentru care partenerii cuplului ajung să-şi petreacă tot mai puţin timp împreună, să comunice tot mai puţin, să se certe tot mai des. A te preocupa de relaţie, a investi timp şi energie pentru a o menţine vie şi consistentă chiar şi după venirea pe lume a copiilor şi a tuturor problemelor de viaţă cotidiană care te copleşesc adesea, este o atitudine cel puţin nefirească, dacă nu chiar ciudată pentru cei mai mulţi. Aceata este o carte cu interviuri luate unor cupluri fericite, care au dat proba timpului (sunt persoane căsătorite de mulţi ani). Aceşti oameni simt bucurie şi recunoştinţă pentru că sunt cu partenerul lor de viaţă. Ei consideră relaţia un reper esenţial al existenţei lor şi găsesc în aceasta o sursă de echilibru şi energie. Viaţa lor demonstrează practic zicala “Intr-un cuplu fericit bucuriile se înmulţesc cu 2 şi necazurile se împart la 2.” Scopul cărţii este de a da o speranţă celor care sunt singuri şi celor care au relaţie de cuplu nesatisfăcătoare, precum şi tuturor celor dispuşi să înveţe ceva util din experienţa altora.

Learn How To…
În sfârşit, tu poţi rupe cercul vicios al disperării, poţi depăşi gându că nu-ţi găseşti perechea potrivită sau că nu ai o relaţie de cuplu satisfăcătoare. Când ești deprimat nu faci decât să-ţi micşorezi şi mai mult şansa de a obţine ce-ţi doreşti! Citind această carte, vei afla că există şansa să fii fericit/fericită şi vei înţelege cum sunt şi ce fac cei care au reuşit să ajungă acolo unde vrei şi tu să ajungi! Când visăm să fim bogaţi suntem îndemnaţi să stăm în preajma celor bogaţi ca să „furăm” de la ei reţeta prosperităţii. La fel, este important este să „obţii” reţeta fericirii în cuplu de la cei care o trăiesc deja şi sunt dispuşi s-o împărtăşească cu tine.

In These Pages You Will Uncover…
Afl ă cum trăiesc, ce gândesc, ce atitudine au şi cum abordează provocările cei care sunt fericiţi împreună de mulţi ani şi sunt un exemplu pentru cei din jurul lor.

Modele de fericire în cuplu

ÎN ACEASTĂ CARTE VEI DESCOPERI:

  • Cum gândesc cei care sunt deja fericiţi în relaţia lor.
  • Care sunt valorile esenţiale ale cuplurilor care sunt fericite, după mulţi ani.
  • Cum au ajuns să fi e fericiţi.
  • Cum au făcut şi fac faţă provocărilor vieţii de familie.
  • Ce anume le-a infl uenţat relaţia şi cum au reacţionat.
  • Ce face relaţia lor „specială” şi fericită.
  • Care este, după părerea eroilor cărţii, reţeta pentru o relaţie vie şi fericită, de durată.
  • Ce-i împiedică pe cei mai mulţi oameni să aibă o relaţie de cuplu care să-i împlinească.
  • Sfaturi pentru cuplurile afl ate la început de drum.
  • Ce au în comun cuplurile intervievate în carte.